Cookies & GDPR

Om cookies

Vi använder cookies på vår webbplats, www.micropol.com. En cookie eller kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Den används för att underlätta för besökaren och för att du ska få tillgång till olika funktioner.

Förenklar för dig som besökare

Om du gör några inställningar eller val på webbplatsen så kan information om det sparas i cookien. Nästa gång du besöker samma webbplats, slipper du göra om dessa inställningar. Istället meddelar cookien att besökaren varit där tidigare och vilka inställningar som gjorts. Cookies används alltså av praktiska skäl för att underlätta för dig som besöker oss.

Två typer av cookies

Det finns två typer av cookies. Den ena lagras endast tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Den här typen av cookie används när du besöker www.micropol.com. Den andra typen sparas som en fil på din dator under en längre tid och används när du besöker oss igen. Vi sparar ingen personlig information via cookies. Information om besökaren kan inte spåras.

Om du vill stänga av cookies

Om du inte vill ha några cookies kan du stänga av dessa i din webbläsare. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

 

Om personuppgifter och GDPR

Här kan du läsa om vad en personuppgift är och hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all slags information som kan hänföras till en levande fysisk person. Exempel på personuppgifter kan vara namn, adress och personnummer.

Hur vi använder dina personuppgifter

Micropol är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar till oss. Dina uppgifter används för att vi ska kunna svara på dina frågor och informera om nyheter. Vi dokumenterar även den kommunikation vi har med dig för att kunna ge dig bästa tänkbara service

Vi ser till att de uppgifter vi har hålls uppdaterade och att de sparas så länge de är relevanta. Information lämnas endast vidare till tredje part om detta är nödvändigt för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden till dig som kund. Du som kund har rätt att få information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa uppgifter används. Du har även rätt att begära att vi korrigerar eller tar bort uppgifter om dig.

GDPR

Den nya dataskyddslagen GDPR (General Data Protection Regulation) ersätter PUL (Personuppgiftslagen). GDPR reglerar all form av informationsbehandling knutet till en person. Syftet är att ytterligare stärka skyddet av persondata för EU-medborgare.

Mer information om GDPR kan du få via Datainspektionen.

Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Läs mer

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close